پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4735
-
الف
+

گپی با مهوش صبرکن به بهانه پخش «پس از باران»

گفتگو با مهوش صبرکن بازیگر نقش «خانم بزرگ» در «پس از باران» را بخوانید.

گفتگو با مهوش صبرکن بازیگر نقش «خانم بزرگ» را به بهانه پخش سریال «پس از باران» از شبکه آی فیلم، بخوانید.

به گزارش آی فیلم به نقل از صبح نو، مهوش صبرکن در سریال «پس از باران» نقش مادرزن همسرش، محمود پاک نیت را بازی می کند، در حالی که در دنیای واقعی هشت سال از محمود پاک نیت کوچک تر است. خانم بزرگ سریال «پس از باران» زنی تندخو و عصبی است که نمی‌ خواهد آنچه بر خودش رفته بر سر تنها دخترش هم نازل شود و در این مسیر، گاهی از راه اخلاق خارج شده و دست به کارهای ناشایستی می‌ زند. صبرکن زمانی در قالب کاراکتر خانم بزرگ جلوی دوربین سعید سلطانی می‌ رفت که ۴۰ سال هم نداشت. او هم سن و سال کتایون ریاحی است که در «پس از باران» دخترش بود. این بازیگر معتقد است که مصیبت ها و سرنوشت نامبارک خانم بزرگ در گذشته باعث شده که رفتار تند و خشنی داشته باشد. او قصه خوب در کنار صداقت بی نظیر عوامل «پس از باران» را عامل اصلی جذابیت و ماندگاری این سریال ذکر می ‌کند. صبرکن از سکانسی می ‌گوید که محمود پاک نیت در نقش ارباب عزت سالاری به دنبال همسر گمشده اش می گشته و او را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. او شخصیت خانم بزرگ را بسیار دور از خود واقعی اش می‌ داند و تاکید می ‌کند که برای نزدیک شدن به این کاراکتر بسیار تمرین و تلاش داشته است.

سریال «پس از باران» این شب ها روی آنتن شبکه خاطره ساز آی فیلم قرار دارد و همچنان هم مخاطبان بسیاری را به خود جذب می کند. به همین مناسبت گفت و گویی داشته ایم با مهوش صبرکن، بازیگر نقش خانم بزرگ در این سریال ماندگار و خاطره انگیز.

محمود پاک‌نیت، کتایون ریاحی، مرجان محتشم، جهانگیر الماسی، بهزاد فراهانی، ثریا قاسمی، رحیم نوروزی، جمیله شیخی و صبا کمالی، از جمله دیگر بازیگران سریال پس از باران هستند.

_ شما هشت سال از آقای پاک نیت کوچک تر هستید اما در سریال پس از باران نقش مادر خانم ایشان را بازی می کردید. این موضوع باید برای خودتان هم جذاب بوده باشد. درباره این تجربه توضیح می دهید.

اولش که جذاب نبود، به هر حال حتی به عنوان یک بازیگر حس خاصی به من دست داد. حساسیت‌ های بامورد و بی موردی در همه زنان وجود دارد. اما چون نقش را دوست داشتم و تئاتری بودم و بازیگر واقعی تئاتر هم هر نقشی را که به او محول کنند بازی می ‌کند، با نقشم در سریال کنار آمدم. از سوی دیگر، دوست داشتم در یک سریال درجه الف هم بازی کنم. وقتی نقش «خانم بزرگ» یا همان طاهره به عنوان مادرزن ارباب عزت سالاری به من پیشنهاد شد خیلی در اطرافیانم گشتم تا چنین شخصیتی را پیدا کنم. ابتدا به جایی نرسیدم تا بالاخره در همسایگی مان چنین زنی را یافتم. گریم سنگینی هم روی چهره من صورت می‌ گرفت. ۲۰ سال قبل من خیلی جوان بودم. هم سن و سال خانم کتایون ریاحی هستم. آقای سلطانی تا مرا دیدند بدون در نظر گرفتن سن، نقش خانم بزرگ را پیشنهاد کردند.

_ خودتان دوست نداشتید نقش دیگری را بازی کنید؟ مثلاً نقش «خانم بس» را؟

نه، حتی به این موضوع فکر هم نکردم. برای نقش «خانم بس» خانم ریاحی انتخاب شده و واقعاً هم مناسب نقش بودند. فکر می ‌کنم خودم هم برای نقش خانم بزرگ مناسب تر بودم چراکه آقای سلطانی معتقد بود شباهت هایی بین من و آقای رحیم نوروزی به عنوان بازیگر نقش پسرم (فرخ) وجود دارد.

_ طاهره یا همان خانم بزرگ به ظاهر زنی بدجنس به نظر می ‌رسد اما خودش یک قربانی است. نظر خودتان درباره این کاراکتر چیست؟

انسان ها به طور کل نقاط ضعف و قوت را با هم دارند و همه تقریبا خاکستری هستند. سرنوشت و تقدیر در رفتار انسان ‌ها خیلی موثر است. خانم بزرگ بدطینت نیست بلکه مصیبت هایی که شوهرش بر سرش آورده، باعث شده که رفتار تند و خشنی داشته باشد. البته این زن زرنگ هم هست و توانسته با توانمندی بالا دخترش را به یک ارباب شوهر بدهد و زندگی خوبی برای خود و پسرش فراهم کند. زمانه اما با این زن سر ناسازگاری داشته و حالا می بیند همان بلایی که سر خودش آمده، قرار است بر سر تنها دخترش هم نازل شود. طبیعی است که در این شرایط، کنترلش را از دست بدهد و خاطراتش زنده و پر از کینه و نفرت شود. اما همین زن وقتی از گذشته اش تعریف و مویه و زاری می کند، دل انسان برایش می سوزد. گذشته انسان همیشه با او می ماند و فراموش کردنش به این آسانی نیست.

_ چقدر به خانم بزرگ بابت حرف ها و کارهایش حق می دهید؟

با توجه به بلایایی که قبلاً بر او نازل شده، برخی از رفتارهایش طبیعی است. اگر ارباب زن دوم نمی ‌گرفت شاید هیچ کدام از سوءرفتارهای خانم بزرگ را شاهد نبودیم. در حالی که خانم بس در برابر مصیبت ها سکوت و خودداری می ‌کند در عوض، خانم بزرگ احساساتش را بروز می ‌دهد و بیرون می ریزد.

_ با وجود گذشت بیشتر از ۲۰ سال از پخش اولیه پس از باران، این سریال همچنان جذاب و دیدنی است. علت این ماندگاری را در چه می ‌بینید؟

صداقت بی نظیری در میان عوامل سریال وجود داشت که به کار منتقل می ‌شد. قصه خوب سریال «پس از باران» برگ برنده اش است. اگر متن خوب باشد ماندگار می ‌شود و حتی برخی از کاستی ها را در پشت خود پنهان می ‌کند. سریال‌ هایی مثل روزی روزگاری، سلطان و شبان، پدرسالار، روشن تر از خاموشی و یوسف پیامبر ماندگار شده ‌اند، چون هم قصه خوبی دارند و هم عوامل حرفه ای. قصه پس از باران آنقدر واقعی بود که بیشتر مردم شخصیت‌ های این سریال را در میان اطرافیان خود دیده بودند و با آن همذات پنداری می کردند.

_ تاثیرگذارترین سکانسی که در این سریال بازی داشتید برای خودتان کدام است؟

سکانس های مربوط به خودم را خیلی دوست داشتم، چون همه از شخصیت خودم دور بودند. به خصوص سکانس ‌هایی که با پسر و دخترم تنها بودم. اما تاثیرگذارترین سکانس سریال که به شدت خودم را تحت تاثیر قرار داد مربوط می ‌شود به آنجایی که زن دوم ارباب گم می ‌شود و او همه نوکرها و افراد خانه را دایره وار در حیاط جمع می‌ کند و با فریاد از آنها پرس و جو می کند و در نهایت خودش به گریه می ‌افتد. این سکانس چند بار تکرار شد و من که شاهدش بودم از گریه پاک نیت به شدت متاثر شدم و گریه کردم.

_ چه مدت درگیر بازی در سریال بودید؟

تمام تصویربرداری سریال ۹ ماه طول کشید اما ما به مدت 3سه ماه در شمال بودیم. سریال با سکانسی که من در آن بازی داشتم و از یک دعانویس برای دخترم دعا می گرفتم، آغاز شد.

_ آن زمان ساکن شیراز بودید؟

نه، سه چهار سالی بود که در تهران زندگی می کردیم.

_ خاطره ناگفته‌ای از بازی در پس از باران دارید؟

ما در یک عمارت اربابی بازی می‌ کردیم و آنجا هم هوا خیلی سرد بود. من همیشه در محوطه این عمارت قدم می ‌زدم و دیالوگ هایم را حفظ می‌ کردم. یک بار آقای برزو نیک نژاد که دستیار کارگردان بودند به من گفت چرا این قدر تمرین می کنی؟ اولش کمی به من برخورد اما بعد احساس کردم که واقعاً تمرین زیاد نیاز است، چرا که شخصیت همان خانوم بزرگ خیلی با خود واقعی ام هم فاصله داشت.

_ اطلاع دارید که این سریال در حال پخش از شبکه آی ‌فیلم است؟

بله، دوستان خیلی زود به ما خبر می ‌دهند. پاک نیت خیلی علاقه به این سریال دارد و هیچ وقت تماشایش را از دست نمی‌ دهد.

_ خودتان مخاطب آی‌ فیلم هستید؟

بله خیلی دوست دارم. می‌ بینم که مردم هم سریال ‌های این شبکه را دنبال می ‌کنند.

_ این روزها چه می کنید؟

فعلا که در خانه هستم. یک پیشنهاد دارم که قرار شد فیلمنامه را بفرستند. پیشنهاد بازی در یک سریال است. 

ا ز/

بیشتر بخوانید: 

آنونس «پس از باران» 
اسم «پس از باران» از کجا آمد؟
اختصاصی: «پس از باران» را در آی‌فیلم ببینید

موسیقی «پس از باران» چگونه ساخته شد؟

گفتگوی آی فیلم با مرجان محتشم

نظر شما
ارسال نظر